Wellness massage eller helkropsmassage er en massageform, der har til hensigt at få kroppen til at slappe af. Den har typisk en lidt blidere tilgang i forhold til bearbejdning og tryk i muskulaturen end fx fysiurgisk massage. Wellnessmassage har mere til hensigt at skabe ro i kroppen, og foregår i et roligere tempo end de fleste andre former for massage.
Massagen har det overordnede formål at give massage til hele kroppen, og har ikke et så fokuseret kropsområde som fx sportsmassage. Du kan vælge wellness massage hvis du ønsker hjælp til:
- Muskelspændinger
- Ømme muskler
- Stress og angst (1)
- Selvforkælelse
Ønsker du at forkæle dig selv eller andre?
Wellnessmassage kan bruges til at forkæle sig selv, men flere vælger også at give det som gave til andre. En massage er sundt for kroppen bl.a. fordi det er med til at udskille en række af naturlige hormoner. Disse hormoner kan medvirke til at dæmpe stress, virke afslappende på kroppen, mindske ømhed/smerte, give energi og bedre humør samt fremme mave-tarmfunktion. Der er altså mange årsager til at få massage. (2)
God massage til gode priser
Mine mange års erfaring som fysioterapeut har lært mig mange effektive manuelle teknikker. Dem kan jeg finde på at kombinere i min massage, hvis det bliver aktuelt.
God massage behøver ikke at være dyrt. Jeg tilbyder god massage til konkurrencedygtige priser. Dette gør jeg fordi jeg har mulighed for det, og håber at kunne få nogle glade kunder. Jeg tager fx 350 kr for 1 times massage.
Se alle mine priser på massage.
Guide til Wellness Massage
Her får du en kort guide til en god wellness massage.
Del 1 – Find den rette teknik
- Begyndt med skuldre og nakke
Du begynder din massage ved nakke og skulder området. Du kan vælge at placere dine hænder sammen på den ene side af nakken (over skulderbladet, spina scapula) eller at begynde på hver sin side af nakken. Nu bruger du dine tommelfingre til at arbejde dig ned i bløddelene. Brug blidt fingrene til at holde din position.
- Når du har afsluttet din massage over skulderbladet i begge sider kan du langsomt bruge pres-og-slip teknik op langs nakken indtil du når nakkens hårgrænse. Behold hænderne på hver sin side af rygsøjlen
- Flyt dig så vedkommende du giver massage har sine skuldre pegende mod dine lår. Nu kan du bruge dine tommelfingre på trigger punkter. Først lokaliserer du områder hvor musklen er intens øm. Dette kan være et triggerpunkt. Du trykker dine tommelfingre ned i dette punkt. Det må gerne gøre lidt ondt, men det skal være tålelig. Efter ca. 0,5-1 min bør punktet opleves mindre ømt/smertefuld. Nu kan du gå videre til næste triggerpunkt. Dette kan anvendes hele vejen op af nakken.
- I nakkeområdet under hårgrænsen kan du med dine tommelfingre lave cirkulære massagerende bevægelser. Start under ørene og arbejd dig langsomt ind langs kraniekanten (linea nuchalis superior) til du kommer til rygsøjlen.
- Massage af fødder
Start din fodmassage under fødderne (fodsålerne). Placer dine fingre som vist på billedet – hold fingrene rund om foden og anvend tommelfingre til tryk.
- Ret særlig opmærksomhed til svagbuen (fodbuen) og hulfodssenen (fascia plantaris). Disse områder er ofte udsat for spændinger. Glem ikke at give massage til hæl og forfoden.
- Du kan med fordel anvende cirkulære bevægelser med tommelfingeren på tværs af senen (tværmassage) eller på langs af senen.
- Du kan også her bruge triggerpunkts massage, som beskrevet under del 1 punkt 2.
- Når du kommer til tæerne kan du give dem et lille ryk. Dette kan udløse en lille manipulation/klik. Bare rolig – dette er ikke farligt, men blot lyden af et undertryk fra et af leddene i fødderne.
- OBS! Det er ikke alle der bryder sig om at få berøring/massage af fødderne.
- Massage på benene
Maveliggende startes med bagsiden ved lægmusklerne. Giv begge ben nogle gode lange stryg på langs af musklen op mod knæhasen. Herfra videre op langs haserne mod ballerne. Start med rolige bevægelser med et let tryk. Hvert stryg kan være omkring 5 cm. Arbejd nedefra og op.